ייחוד במשרד

שאלה:

ייחוד,
לשיטת הספרדים,
מדובר במשרד בטחוני שהכניסה אליו רק באמצעות כרטיס מגנטי לעובדים בלבד או בלחיצה על הפעמון ואז פתיחה ע"י העובדים בפנים.
המשרד מכיל בדר"כ 4 גברים ואשה אחת. לא תמיד כולם נמצאים במשרד. לעיתים חלק מהעובדים יוצאים ונכנסים. לעיתים חלק בחופש וכו.
ישנה מצלמת אבטחה שמצלמת רק חלק מהמשרד.
1. איך פותרים את בעיית הייחוד?
האם יש היתר כלשהו? אולי לשיטת החידא?

תשובה:

שלום רב

אני מבין ממך שכאשר כל העובדים במשרד אין אפשרות שיבוא אדם מבחוץ. במקרה כזה לספרדים תמיד יחוד של אשה אחת עם כמה דברים אסור משום ייחוד, ולאשכנזים כאשר הם שומרי מצוות אין חשש. כאשר לא כולם במשרד ויש אפשרות שיבוא מישהו מבחוץ, אם הם כולם בקשרי ידידות קרובים זו בעיה, כיון שכאשר ליבו גס בה לא מויל ההיתר של פתח פתוח לרשות הרבים, אבל אם לפחות אחד הנוכחים אין ליבו גס בה, ומצוי הדבר שלא כולם בקשר במשרד, קיים החילוק של החיד"א שאולי אליו היתה כוונתך שיש כאן היתר של פתח פתוח לרשות הרבים [עמדנו על כך כאן באתר בשבוע שעבר, שיש סיטואציה מענינת, בה אם כל העובדים במשרד יש איסור יחוד ואם רק חלקם נמצאים וחלקם עוד לא בא, יש בזה ההיתר הנ"ל].

הפתרון היחיד שאני יכול להציע הוא שהמצלמות כן יקיפו את כל המקום ולבעל תהיה גישה למצלמות. וגם זה יועיל רק כאשר אין ליבם גס.

יום טוב.

מקורות:

ראה עוד כאן.