הרהור בדברי תורה במקלחת

שאלה:

בס"ד
שלום לכם.
ידוע שיש מחיצה בשרותים של י טפחים זה משמש כמחיצה ומותר להרהר בד"ת.
אז האם מכאן מותר להרהר בד"ת במקלחון שנמצא באותו החדר עם שרותים כזה?
ושאלה נוספת האם מותר להרהר בד"ת במקוה(כלומר בתוך המים) וכן מה החילוק אם קר/חם יש אנשים באותו זמן או אין…

תודה רבה
וכט"ס

תשובה:

שלום רב

המקלחת דינה לענין זה כבית הכסא לכל דבר וענין.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' פד.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ראיתי לנכון להעתיק כאן מה שכתב בשות יביע אומר חלק ה סימן יא לחלק בין המרחץ שדיבר עליו השלחן ערוך לבין אמבטיה פרטית לגבי הרהור בדברי תורה. וה לשונו.
    כלל העולה שמותר להכניס הרדיו טרנזיסטור לחדר האמבטיה ולשמוע ממנו ד"ת בעת שעומד שם ערום להתרחץ. [אולם אין להתיר בזה אלא בחדר אמבטיה שאין שם בית כסא, אבל אם משמש גם לבית כסא, יש להחמיר, שאפילו בבתי כסאות של זמנינו יש להחמיר ולאסור להרהר שם בד"ת.