מזוזה בבית האבל

האים מותר לקבוע מזוזה בבית אבלים
באנו לנחם והם בקשו לשים מזוזות במשקופים שחסר

תשובה:

שלום רב

לא הבנתי את השאלה. ודאי יש לקבוע להם מזוזה, אסור להם לגור שם בלי מזוזות.

תזכו למצוות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ברור לנו שחייבים לקבוע מזוזה משקוף
    השאלה היא כללית :
    לא הקפידו לשים מזוזות בכל המשקופים וחלק ממוקמות לא במקומן ומסתם גם עשו חנוכת בית
    כעת כשהאימא נפטרה ל"ע שואל הבן אם לחכות שתגמר השבעה ואז לתקן הכל שהרי בפתח הראשי יש מזוזה ואולי זה מספיק בנתיים עד שיקומו משבעה ?
    או לא לחכות ולקבוע מזוזות בכל הפתחים מיד ?
    ומה לגבי חנוכת הבית האים לעשות כעת או להמתין עד שיקומו משבעה?

  2. לא לחכות אפילו רגע אחד. ואין לזה קשר עם חנוכת הבית שזה כלל לא חיוב… אין לערבב בין מצות מזוזה שהיא חיוב מהתורה למסיבת חנוכת הבית שהיא סתם מנהג יפה. אין לעשות מסיבה בשבעה וגם אחרי השלושים יעשו במסגרת מצומצמת.