לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

האם יש עניין לבן אדם לגרום לסבל לעצמו בקיום המצוות כדי להרוויח יותר שכר?

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
שמעתי שאומרים שעדיף יותר לקיים מצווה אחת בצער מאשר 100 שלא בצער
אם בן אדם יכול ללמוד בחדר שקר בו וללמוד בו ויש לו מזגן,ואם הוא מדליק מזגן כדי שיהיה חם בחורף,או כדי שהחדר יתקרר בקיץ כשחם,האם יש תועלת מסויימת בזה שהבן אדם לא קם ועוצר את הלימוד לדקה מהספר כדי ללכת להדליק את המזגן כדי שיהיה לו יותר נוח ללמוד , ועל ידי כך הוא רוצה לקיים "יותר עדיף מצווה אחת מסבל מאשר 100 שלא בסבל"?

תשובה:

שלום רב

חלילה אין הכוונה שרצון ה' יתברך שאדם יצטער ויסבול… אם אפשר ללמוד בנוחות בצורה טובה זה רק יעשה טוב לריכוז ולשמחת החיים.

כוונת דברי חז"ל היא שאדם מקבל שכר על צערו, ולכן אל תחשוב שאם יש לך צער אתה רשאי להבטל מהמצוה, אדרבה, תתחזק ותדע שמצוה כזו שאדם עושה במסירות נפש שכרה הרבה מאוד. אבל שוב, זה רק באופן שאדם נקלע לצער, אבל אין כל ענין לצער את עצמך, הקב"ה עשה עולם יפה ונעים להנות בהם בני אדם.

שנדע תמיד רק טוב!