אכילה לפני ערבית כשיש לו זמן קבוע לתפילה

אדם שמתפלל ערבית בשעה מאוחרת, האם גם עליו חל איסור לאכול סעודה חצי שעה קודם צאת הכוכבים?

תשובה:

שלום רב

בודאי, כל מצוה שאדם מתחייב בה כמו מצות קריאת שמע במקרה הזה, בהגיע החצי שעה שלפני חיובה אסור לקבוע סעודה אלא אם כן אתה מעמיד שומר. אכן, מי שיש לו זמן קבוע לתפילה באופן שזה חלק מסדר היום שלו, וכגון שיש לו ערבית בכולל שלומד בו וכיוצא בזה, דבר כזה נחשב כמו שומר ומותר לאכול וללמוד קודם לכן [אך לא סעודה גדולה כשבע ברכות או שינה].

מקורות:

משנה ברורה סי' רלה ס"ק יח, אגרות משה ח"ד סי' צט, שמירת שבת כהלכתה פרק נו הערה יב.