מכשיר סיפאפ להפעיל בשבת

שלום
אני מחוייב לפי הרופאים לישון עם מכשיר סיפאפ
המכשיר מייצר אויר ודוחף לפה
יש לי בעיות דום נשימה (בתוך שעה אני מתעורר כ35 פעמים ) ואמרו שבלי זה אני בסכנת מוות רח"ל כי ללא אויר סדיר אפשר לקבל דום לב ..השאלה שלי
1- כשהמכשיר עלי הוא מפעיל חשמל לפעמים יותר לפעמים פחות לפי הנשימות שלי
2- אם לפני שבת שכחתי להדליקו האם אוכל להדליקו בשינוי דהיינו עם העצם של האצבע ? אצלנו בישוב אין גוי שבת

תשובה:

שלום רב

אם המצב הוא אכן מסוכן כפי שאתה מתאר, יש להתיר באופן שהצעת, שכן להורות לך לא לישון כל השבת זה עדיין בכלל חשש סכנה, שהרי אתה עלול להרדם פתאום ולבוא לידי סכנה, אבל כמובן יש לעשות הכל כדי לא לשכוח את הענין הזה לפני שבת.

תשובה זו נכתבה בשעתו, היום יש מכשיר הכשר בהכשר של משמרת השבת, ויש להשתמש בו בלבד, כי גם הדלקה לפני שבת אינה פתרון אמיתי, כל נשימה יש בה הפעלה חשמלית, והותרה רק בשעתו מצד פיקוח נפש במידה וזה המצב.

רפואה שלמה.