בעניין הפסק טהרה-דחוף

שלום רב,
רציתי לדעת אם יומיים אחרי מקווה בבדיקת אולטרסאונד וגינלי נתגלתה הפרשה חומה ונמשכה כשבוע. עכשיו הפסיקה. האם אני צריכה לעשות הפסק טהרה ולטבול שוב? או שזה לא אוסר?
תודה.

תשובה:

שלום רב

צריך לדעת במה מדובר, אם זה באמת רק חום בלי כל נטייה לאדמומית אפילו במעט, זה לא אמור לאסור, אבל אם יש נטייה כזו זה כבר קשור לדיני כתמים, ותלוי על מה נמצא, אם על בגד צבעוני שאז אין בעיה,] או על נייר טישיו לבן או בגד לבן, שאז אם היה הכתם כגריס – מעט יותר ממטבע של שקל הוא אוסר, ועוד כמה פרטים בענין זה. לכן במקרה של ספק על הגוון והסיטואציה יש להראות לרב שיכריע.

אני מבין שמדובר בהפרשה שבאה בצורה של כתמים ולא וסת ממש ובהתאם לכך עניתי.

באופן עקרוני בדיקת אולטרא סאונד אינה נכנסת פנימה ולכן המקרה מוזר בעיני.