אמירת תהילים כשצריך לשירותים

בס״ד
כבוד הרב שלום,
יש לי מנהג טוב של קריאת תהילים (בלי נדר)
בזמן קריאת התהילים הייתי צריכה ללכת לבית הכיסא.
קראתי פעם שכשיש לבית הכיסא בזמן הקריאה חובה לעצור וללכת.
הבעיה שהיא שאחרי בית הכיסא צריך לשטוף ידיים ואני שוטפת ידיים מלא ומרוב השטיפות הידיים שלי ממש ממש יבשות ויש לי חתכים כאלה אז העדפתי לסיים לקרוא מבלי ללכת לשירותים.
האם הפרתי את הנדר של המנהג של קריאת התהילים?

תשובה:

שלום רב

הכלל הוא שאם את יכולה להתאפק כדי הילוך פרסה 72 דק' זה לא מעכב, ויש מקילים אף לכתחילה באופן זה להמשיך, במקרה שכאשר התחלת לא היית צריכה ודאי אפשר להמשיך, ראי שו"ע צב ב. אבל מפריע לי לראות שאת מסתבכת כל כך עם נטילת ידים, זה נראה סוןג של כפייתיות שכדאי לטפל בה ובדחיפות, חבל לסבול. נטילת ידים אחרי שירותים מספיק פעם אחת על כל יד, וברביעית בלבד, לא צריך יותר. בחצי ספל יש לה נטילה לשתי הידים ברווח גדול.