צק שחזר

ב"ה

אדם קנה תפילין ושילם בצק 2000 ש"ח לסופר , הסופר קנה מוצרים שונים ושילם למוכר בצק הזה, לאחר זמן התקשר האדם האחרון שקיבל את הצק לבעל הצק (כלומר לזה שנתן לסופר) ואמר לו שהצק חזר, בעל הצק אמר אין בעיה שיביא לו חשבון בנק ויעביר לו 2000 ש"ח , חלף זמן והמוכר האחרון לא יצר כל קשר עם בעל הצק על מנת לקבל את הכסף, בעל הצק לא מכיר את המוכר שקיבל את הצק , האם יש ענין לחזור לסופר ולשלם לו 2000 ש"ח כי התברר שלא קיבל את כל התשלום , ומאידך מתברר שגם הוא קנה מוצרים ולא שילם עליהם, או שנאמר שהמוכר ויתר לבעל הצק על הכסף ואז האם גם יש כאן ויתור לסופר שרכש את המוצרים בחינם לכאורה, ומאידך האם יש להשתדל מאוד לחפש את המוכר או שאחרי שיצר קשר וקיבל תשובה שמוכנים לשלם מיד רק שיעביר מספר חשבון, לא יצר קשר ויש לתלות שאולי ויתר, כי בטלפון אמר לבעל הצק שמבין שקשה להוציא את הסכום עכשיו גם כי עבר זמן רב מתאריך הצק.
מקווה שהובנה השאלה

תודה רבה רבה
בכל הכבוד הראוי.

תשובה:

שלום רב,

במצב הזה יש להמתין כי הרי וודאי שזכותו של האחרון לתבוע כסף מבעל הש'ק וכנראה תגיע תביעתו. וכל עוד לא נתבע הסופר על ידי המוכר של המוצרים אין לו תביעה על בעל הש'ק.