לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

צירוף לזימון כשאחד אכל רק ירק

לשיטת הרב עובדיה זצל,

האם 2 שאכלו פת יכולים לעשות זימון עם השלישי שאכל כזית פרי או ירק?<

תשובה:

שלום רב

בשו"ע סי' קצז ג הביא בענין זה שלוש דעות, ולעיקר נקט שם שאינו מצטרף עד שיאכל דגן. וכפי הכלל שבידינו שבסתם ויש הלכה כסתם בשו"ע נראה שכך הוא העיקר. אבל לעשרה הם מצטרפים, ראה שם.

הצטרף לדיון

7 תגובות

  1. שלום וברכה
    א)אך במקרה שכבר אכל איתם כזית ירק או רביעית יין כגון שהיו יחד במסעדה ושניים אכלו לחם והשלישי רק סלט הרב מסכים שיזמן איתם גם לשו"ע
    ב)הכרעת המשנה ברורה שמנהג העולם לצרף לכתחילה גם על ירק אם לא רוצה לאכול פת
    ג)דעת היחוה דעת ח"ד (וכ"כ בקיצור ש"ע ילקוט יוסף קצ"ו ס"ו) שהיום אפשר לצרף גם על ירק אם לא מעונין באכילת פת כיון שבזמן הזה המזמן לא מוציא ידי חובה את המסובים