מתי מפרישים חלה?

לכבוד הרב. 1. אמי עושה חלות לשבת ולא תמיד מפרישה חלה. מה אני יכול לעשות??? אני חרדי ואמי לא…אנו גרים בחו"ל. 2. אחרי שהיא עשתה את החלות ולא הפרישה מה עושים?
תודה רבה רבה

תשובה:

שלום רב

לא חייבים להפריש חלה דוקא מהבצק, אפשר להפריש גם לאחר האפייה. לוקחים את כל החלות יחד תחת מפה או בתוך כלי גדול, וחותכים חתיכה מהחלה ומפרישים אותה על כולן. בכל מקרה אי אפשר לאכול מהחלות ללא הפרשה. כמו כן אין להפריש מהחלות בשבת, תעשה זאת בערב שבת ברשותה של אמא.

בהצלחה רבה!

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מחילה,
    ברצוני להעיר, שכתבו הפוסקים ש"לכתחלה יש להפריש את החלה לאחר גמר הלישה קודם האפייה, אולם אם שכחו ולא הפרישו חלה מהעיסה וכבר אפו את הלחם, מפרישין מן הפת לאחר האפייה".

    כלומר, שיש עדיפות להפריש קודם האפייה, ורק בדיעבד אם לא הפרישו קודם האפייה, אזי יפריש לאחר אפייה.