הנאה ממעשה שבת

בס״ד
שלום כבוד הרב,
בשאלתי הקודמת התכוונתי שכאשר מישהו מחלל שבת ומוריד משחק כלשהו לטלפון ומשחק בו בשבת. לאחר תקופה מסויימת הוא התחיל לשמור שבת והבין שאסור לחלל שבת. האם ביום חול מותר לו לשחק באותו משחק שהוא למד לשחקו בשבת?

תשובה:

שלום רב

בדרך כלל בכל מעשה שבת, כלומר מעשה שנעשה באיסור בשבת, אם הדבר נעשה במזיד, אסור לו להנות מאותו מעשה לעולם, ולאחרים מותר במוצאי שבת [ובגוי או מחלל שבת יש להמתין בכדי שיעשו, הזמן שלוקח להוריד את המשחק במוצאי שבת]. ובשוגג, מותר גם לו להנות במוצאי שבת. לכן אם ידעת שאסור לעשות זאת ויתכן שזה בכלל מזיד, יש למחוק את המשחק ולהוריד אותו שוב מהאינטרנט [אין בעיה בכך שלמדת בשבת], אבל אם זה היה בשוגג תוכל לשחק בו.

בהצלחה רבה בדרך החדשה!!