ברכה על גרנולה

שלום וברכה, מה מברכים על גרנולה (מעשה בית) האם הברכה משתנה כאשר מערבים אותה עם יוגורט? תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

בנוגע לגרנולה ביוגורט יש לדון בשני ענינים: 1. כאשר היוגורט עיקרי יותר מהגרנולה היא טפילה לו בברכה ומברך שהכל בלבד, כך שכל דברינו אינם אלא כשכוונתו לאכול את הגרנולה, אלא שכדי להטעימה ולרככה הוא אוכל עמה יוגורט. 2. בנוגע לדיבוק ההופך אותם לדייסה לענין ברכת מזונות, כתבו הפוסקים, שכאשר הם מתבשלים במים על האש, גם דיבוק קל מחשיבם לדייסה וברכתם מזונות, אולם, כאשר שורים אותם במשקה קר, אין לברך מזונות אלא אם כן נעשה כדייסה ממש, ולא רק נדבקו מעט. ולכן, גרנולה ביוגורט ברכתה אדמה, ואם שורה אותה בחלב זמן רב עד שמתרככת מאוד ברכתה מזונות.

מקורות:

ראה ס’ וזאת הברכה בירור הלכה סי’ כז. וראה שם, שיש מפעלים שמבשלים את השיבולת שועל לפני עשייתה לגרנולה, ובאופן זה ודאי ברכתה מזונות גם כשהיא נאכלת לבדה. אולם ברוב המפעלים היא רק נאפית בחום התנור.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. רק להעיר שכאשר ברכת הגרנולה היא מזונות, אזי הברכה היאבכל מקרה מזוהטת ואין זה משנה מה יותר עיקרי אצלו.
    ישר כוח