לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בדיקת צימוקים מחרקים

א. האם אפשר לקבל את העדכונים לבדיקת מזון מתולעים לשנה תשע"ז.
ב. האם בבדיקת צימוקים די במדגם או צריך לבדוק הכל

תשובה:

שלום רב

אין לנו דבר כזה.

צימוקים קשה מאוד לנקות, הם מאוד נגועים בשנים האחרונות. יש שנמנעים לגמרי מלאכול, ובודאי לא מספיק מדגם. יש להשרות אותם כמה דקות במי סבון, ולרחוץ תחת זרם חזק ולשפשף היטב.

הכי חשוב לקנות בחנות בה הסחורה טובה וטריה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לענ"ד יש להוסיף את ההפניה לאתר כושרות שראיתי שכבוד הרבנים מסתמכים עליו רבות פה, ולפי טענתם בשנתיים האחרונות לאחר בדיקות יסודיות נמצא כי ישנה נגיעות *פנימית* בצימוקים ע"י רימות וכיוב' (לא בקי מספיק לומר מהם הנגיעויות, אך זה מה שכתבו), ובניגוד לעבר שבו חששו רק מצד החיצוני שאף הוא היה נגוע, כעת לשיטתם כ8/10 צימוקים הם נגועים, אף בכשרויות המהודרות, ולא מועיל לכך השרייה ומי סבון וכיוב', אי לכך פסקו הרה"ג הרב דב ליאור וכן רה"ג ראש כושרות הרב אליקים לבנון כי יש לצרוך רק צימוקים שעברו עליהם י"ב חודש מהקטיף שלהם, ונתנו שם במסמך ביאור מקיף איך יש לדעת הפרטים הללו, ועוד פרטים רבים שם.
    כתבתי כל זה למרות שפשוט לי שהרבנים יודעים, כי מהתשובות שנתנו פה היה משמע שלא יודעים מכך ושחלילה יצאה תקלה מתחת ידם, אז אנא קוראים ורבנים יקרים עיינו שם ושנשמר ממאכלות אסורות.

    הפנייה לאתר:
    https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=429938&lang=HEB
    אם לא עובד מאיזה סיבה, רשמו "כושרות, חרקים פנימיים בצימוקים- ממצאים חדשים"