לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חתונה בתוך שלושים ימי האבל / איפור בגדים חדשים והשתתפות האבלים

בס"ד
אבלה שחתונתה תוך שלושים שנקבע התאריך לפני האבלות.הם מעדות המזרח
א.לגבי קניית בגדים לכלה?בגדים לשאר האחיות והאחים שאבלים?איפור ותסרוקות?
ב.ההשתתפות בחתונה?האם יש סייגים?
ג.דינים בשבע ברכות השתתפות האחים האבלים בהם?וכן לשבת חתן?
ג.האחיות יכולות ללוות אותה ביום החופה?

תשובה:

שלום רב

לגבי בגדים חדשים נהגו הספרדים לאסור רק בבגדים לבנים, לכן לכלה מותר הכל, ולשאר קרובים יש לאסור בגדים חדשים.

אשה נשואה יכולה להתאפר מיד לאחר סיום השבעה, כדי שלא תתגנה על בעלה. אבל אשה רווקה מותרת בכך רק לאחר השלושים. נערה בגיל שידוכים מותרת להתאפר אפילו בתוך השבעה. לאחר השלושים מותר לכל אשה. [ראה שו”ע סי’ שפא סעי’ ו. על ההיתר של נערה בגיל שידוכים להתאפר, ראה שו”ת ציץ אליעזר חי”א סי’ עג שאינו אמור אלא בבתולה ולא בגרושה או אלמנה]. אני מניח שיש בכך כדי להתיר את האיפור לכל נשות המשפחה, אם יש מישהי שלא עונה על הקרטריונים הנ"ל תשאלו שוב.

תסרוקת אין בה איסור כלל, ואף הרחיצה בחמין מותר למנהג הספרדים, ראה ילקוט יוסף עמ' קטו.

מותר לכל בני המשפחה להשתתף בחתונה, אבל ישבו בסעודה מעט בצד, וגם ישמשו קצת כמלצרים. ראה גשר החיים חלק ל פרק יז ט"ז – ה. וראה ערוך השלחן סי' שצא. בשבע ברכות ישתתפו רק כשחסרונם ניכר, וכגון שאת הסעודה עורכים הצד שלהם והם האורחים העיקריים, אבל כאשר הסעודה נעשית על ידי צד החתן או חברים אחרים, לא יבואו.

בשבת מותר להם להשתתף שאם לא כן זו תהיה אבלות בפרהסיה.

בשורות טובות ושירבו שמחות!