הנחת תפילין לאחר השקיעה

תפילין, אפשר להניח עד צאת הכוכבים?
היום זה למשל בשעה 17:39

תשובה:

שלום רב

חלילה. זמן הנחת תפילין הוא עד שקיעת החמה, אלא שאדם שנאנס ולא הניח, מניח מספק בלא ברכה עד צאת הכוכבים. ראה ביאור הלכה סי' ל סעי' ה. אמנם יש שאמרו שבדיעבד יוכל גם לברך עד צאת הכוכבים הראשון, 13 דק' לאחר השקיעה של הגאונים, ראה חיי אדם כלל יד סעי' טז, וכן נראה בשו"ע הרב שם, אבל לענין ברכות אין לנהוג כנגד הכרעת המשנה ברורה שהרי הוא ספק ברכה לבטלה.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. אני רואה שלא הבנת אותי בבוקר, הסיבה לכך שאחרי השקיעה לא מברכים היא משום שהזמן הזה הוא ספק לילה, ולהצד שהוא לילה לא קיימת את המצוה, אלא שמי שלא הניח לפחות יעשה ספק מצוה.. לכן יש לעושת הכל בכל כל כדי להניח את התפילין לפני השקיעה ולא לוותר על כך כלל!! אדם שמניח אחרי השקיעה יכול להיות שלא קיים בכלל את המצוה. אפשר להשאיר עליך עד צאת הכוכבים ראה משנה ברורה סי' ל ס"ק טו.

  2. קריאת שמע של היום היא רק עד סוף שעה שלישית מהבוקר [מחלוקת אם מהעלות השחר או מהנץ החמה] בשעות זמניות, לאחר מכן דינו כקורא בתורה. היום זה היה ב9:08. קריאת שמע של לילה יש לקרוא לאחר צאת הכוכבים. סתם לומר קריאת שמע עם בתפילין שלא כחלק מקיום המצוה, למה לא?