ברכה על שלווה עם חלב

מה מברכים על שלווה עם חלב

תשובה:

שלום רב

השלווה ברכתה בורא פרי אדמה, כיון שמדובר בדגן שלם, והחלב הוא קר כך שהיא אינה נמוחה אלא לאחר זמן רב. לגבי החלב, אם היתה מטרה גם לשתות חלב, יש לברך עליו שהכל בנפרד, אבל אם הוא רק בא להטעים את השלווה הוא אינו מחוייב בברכה,בדרך כלל ניתן לבדוק זאת לפי כמות החלב ששמים… בכל מקרה של ספק יש לפטור במשהו אחר.

ראה שו"ע סי' רח סעי' א, ד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לתשומת לב!
    ישנה בעי' עם אכילת שלווה יותר מכזית משום שיש צד שצריך לברך ברכה אחרונה מיוחדת מדין כוסס חיטה.

    שולחן ערוך אורח חיים הלכות ברכת הפירות סימן רח סעיף ד

    אכל דגן חי או עשוי קליות או שלוק והגרעינין שלמים, אינו מברך אלא בורא פרי האדמה ולאחריו בורא נפשות.
    והתוספות נסתפקו אם יברך לאחריו ברכה מעין שלש, ולכך כתבו שנכון שלא לאכלו אלא בתוך הסעודה ויפטרנו ברכת המזון.