עלייה לתורה בשבת שלפני החתונה

שלום, אני מתחתן יום לפני חג שבועות ורציתי לדעת האם אני יכול לעלות לתורה בחג שבועות במקום שבת? אני לא מעוניין לעשות שבת חתן אחרי החתונה והבנתי שאין חובה בכך אלא רק צריך לעלות לתורה . האם אוכל לעלות לתורה בחג שבועות כי היא הסמוכה לחתונה ?תודה

תשובה:

שלום רב

הרעיון של שבת האופרוף שלפני החתונה הוא שהשבת היא מקור הברכה, וכל מאורעות השבוע רמוזים בפרשת השבוע, ולכן נהגו לעלות אז לתורה, לפי שמשבת מתחילה השמחה. לכן אין מקום לעשות שמחה זו בחג השבועות, אולם אין בכל הענין הזה מצוה או חיוב כל שהוא, ואם זה לא מסתדר לך אין צורך לעשות שום דבר. אתה יכול רק לעלות לתורה בלי קידוש ומוזמנים, הכל כרצונך.

אחרי החתונה, זה לא כל כך משנה מי עורך את השמחה, אבל יש מנהג של שבע ברכות, ואם יש עשרה אנשים ניתן לבצע זאת, ורבים הקפידו לארגן שיהיו עשרה גברים בסעודה כדי שיוכלו לברך את הברכות.

שתזכו להקים בית יהודי גדול לעם ישראל!