עיסוי לשחרור גב לאשתו נידה

שלום. האם מותר לי לעשות מסא'ז בכתפיים וגב לאשתי נידה. אציין כי זה לא לצורך הנאה אלא מחמת כאבים גדולים שהיא במיטה בגללם. היא חיפשה רבות מעסה אחרת ולא מצאה. השאלה האם מותר והאם יש הבדל על ידי בגד או לא

אשמח לתשובה מהירה
תודה מראש

תשובה:

שלום רב

למנהג הספרדים אין להקל בזה אפילו בחולי ממש, בשו”ע מאוד החמיר בנושא הזה של מגע בנדה אפילו בימי מחלתה. למנהג בני אשכנז, כשאין מי שישמשנה והיא נזקקת ביותר יש להקל על ידי הפסק בגד. במקרה שלכם לא הייתי מתיר גם לאשכנזים כיון שאינה חולה ממש ויש יותר חשש שמא יבוא לעבירה, וכן קשה מאוד להאמין שאתה יותר מומחה מכל המומחיות שעוסקות בענין…

רפואה שלמה

מקורות:

שו”ע יו”ד סי’ קצה סט”ז-יז. ש”ך שם,