הכנסת פרחים לאגרטל מים בשבת

ערב טוב
שאלתי שאלה וטרם עניתם השאלה היתה לגבי פסיקה של הרב עובדיה יוסף וענינה האם מותר להניח בשבת פרחים בצנצנת עם מים ואז ניצני הפרחים ייפתחו ואז כבר גרמתי לפעולה וזה לדברי הרב אסור ואני טוען שיש בהנחת הפרחים בצנצנת מעין פקוח נפש כי עם נטען שבורא עולם ברא הכל כולל את הפרחים אזי עם אני מונע מהם מים אני מזיק להם מה שגורם בעצם לפקוח ואם לא נפש אז העובדה שנתן בהם חיים מדברת בעד עצמה
לתשובתכם המנומקת ממתין
תשובה:

שלום רב

נבהלתי מהדוגמא שלך… להשוות פיקוח נפש של בני אדם לשל פרחים זה ממש רחוק… ההיתר של פיקוח נפש הוא רק בבני אדם, ורק כשהם מצויים בסכנת חיים או לפחות ספק סכנה. גם בעלי חיים שמצויים בסכנת חיים אין בכך כדי להתיר חילול שבת.

על האיסור להכניס את הפרחים למים בשבת, ראה שו"ע סי' שלו סעי' יא ובמשנה ברורה שם ס"ק נד ושער הציון ס"ק מח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בוקר טוב
    אל לך להיבהל מה שאני בא לומר זה אם שמת לב שאם אלהים ברא את הכל זה אני מבין מה שאתה חושב וקובע אזי הפרח עם הוא ניפתח זה מעשה האל ולכן חיסולו של הפרח או מניעה ממנו לנבול היא פעולה הכרחית להמשך קיומו לכן הפסיקה לא נכונה לפי ראות עיני
    ובאשר לאלהים הוא לא קיים הוא המצאה של האדם כדי להאחז במשהו כי אפילו אם אני אומר שאולי הוא קיים עדיין חובת ההוכחה היא עליך כי אתה אומר שבטוח הוא קיים אז תוכיח חובת ההוכחה היא עליך ומכיוון שאין לך הוחכה אז אין

  2. דבריך הראשונים מגוחכים, שהרי ברור שיש סדרי עדיפויות בעולם, גם בחיים האישיים וגם בנושא הקדימה בקיום מצוות, וכיון שהשבת חשובה לאין ערוך יותר מקיומו של הפרח, חייו נדחים מפניה. אני מקווה שגם בחייך הפרטיים אתה מבין שיש סדרי עדיפויות שונים.
    דבריך השניים המתגרים, כמובן לא נוכל לדון בהם לעומק במסגרת המצומצמת שלנו, אלא שלעצם הענין יש לך טעות, חובת ההוכחה אינה עלי, אלא כל אדם שמתבונן סביב ורואה עולם מופלא חייב למצוא את האפשרות והסיבה לקיומו, שאם לא כן הוא נכנס לספק אולי יש כח עליון מחייב… ממילא עליך למצוא כיצד תתכן בריאת העולם וקיומו על שלל נפלאותיובלי אלוקים, לעת עתה, לא נמצא בעולם הסבר משכנע מבחינה הסתברותית מלבד קיומו של אלוקים, כל הכפרנים הם אנשים "מאמינים", שאומרים "מסתבר שיש למדע הסבר הגיוני לכל הענין"… אדם אינטלגנטי אינו אמור להסתפק בתשובה כזו. אז אדרבה, צא וחפש ונשמח לשמוע אתתובנותיך.
    ראה אגב עוד כאן
    http://din.org.il/?s=%D7%90%D7%91%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%A6%D7%99%D7%94