נדרה לשמור שבת

שלום רב:)
אז ככה.. אני נשואה חצי שנה
ולקחתי על עצמי שאם אני יקלט להריון החודש אני לא יסע בשבת תשעה חודשים.
אמרתי את זה כך ׳אם אני ייקלט החודש אני לוקחת על עצמי לא לנסוע בשבת תשעה חודשים עד הלידה׳
השאלה לי היא האם זה נחשב לי כנדר..?
ממש קשה לי ליישם את זה ואני מרגישה נורא עם עצמי
אני מוקדם לקדוש ברוך הוא יום יום שזה קרה ואני מאושרת

תודה מראש על התשובה!!!

תשובה:

שלום רב

ודאי זה נדר גמור ויש לקיים. אבל חשוב לדעת, ששמירת השבת היא דבר שאבותינו ואמותינו בכל הדורות מסרו נפש עליו, לא יאומן מה עשו בכל הדורות כדי לשמור שמת במחנות ההשמדה ובקשיים הכי גדולים. המתנה הכי טובה שאת יכולה לתת לילדיך שיוולדובעזרת ה' בשעה טובה, לתת להם בית שיש בו שמירת שבת מלאה, מנוחת הנפש, סעודות יפות עם זמירות ומשפחתיות נפלאה, בלי לחלל את השבת. זה יתן להם חיבור אליכם ההורים, חיבור ליהדותם, למסורת, ויעשה אותם הרבה יותר טובים.

בהצלחה רבה בכל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ביום שישי אחד הייתה סופת גשמים בחוץ והייתי חייבת להגיע למקום ועליתי לאוטו אני ממש מתביישת להגיד את זה..
    ואני רוצה להמשיך לשמור כרגיל לא לנסוע בשבת
    כמו ששמרתי עד עכשיו חודשיים
    הייתה לי מעידה. ובאמת שלא הייתה לי ברירה
    האם אני צריכה לעשות התרת נדרים בגלל המעידה הזו?
    או שאוכל פשוט להמשיך לשמור אפילו שמעדתי?
    אני לא ידעתי את ההשלכות של הנדר.. ואני מאוד פוחדת על ילדיי לעתיד ועל המשפחה שלי כל רצוני הוא שיהיה להם עתיד טוב וחיים טובים בלי מכשולים..

    תודה רבה רבה!!

  2. אין כאן ענין של התרת נדרים, תחזרי בתשובה על החילול שבת וקבלי על עצמך בעזרת ה' להמנע מחילול שבת כל ימיך כמו כל היהודים הטובים בכל הדורות. חילול שבת הרבה יותר מנדר!!! הוא מהעבירות החמורות בתורה!!