ברכה על הדלקת נרות שבת לאורחת

שלום,
אני אתארח בשבת אצל אישה מבוגרת,
כיצד עליי לנהוג בהדלקת הנר? האם להדליק בברכה והיכן?

תשובה:

שלום רב

אם את אשכנזיה את יכולה להדליק בברכה, אם את ספרדיה, אם את מדליקה באותו החדר שבעלת הבית מדליקה תשמעי את הברכה ממנה, ואם את מדליקה בחדר שאת ישנה [עדיף לספרדים] תוכלי להדליק שם בברכה.

מקורות:

מקור דברי הרמ”א ומנהג בנות אשכנז הוא בשו”ת מהרי”ל סי’ נג, לענין שני בעלי בתים שסועדים יחד, שאע”פ שכולם מדליקים במקום אחד יש לעשות זאת בברכה, אולם, הכרעת השו”ע סי’ רסג סעי’ ה שלא לברך באופן הזה כיון שיש שם כבר נרות דולקות. יש שהורו כדי שלא להכנס למחלוקת זו, שהראשונה תברך ותוציא את חברותיה ידי חובתן בברכתה, וכ”כ השל”ה שבת נר מצוה ס”ק כד. וראה כף החיים שם, שאף שהכריע השו”ע שאין לברך על תוספת אורה יש מקהילות ספרד שנהגו בזה כהכרעת הרמ”א. אולם, בשיירי ברכה לחיד”א שם ס”ק ג כתב כעצה הנזכרת למעלה, שהאורחת תדליק בחדר השינה ולא בסמוך לנרותיה של בעלת הבית.