אכילת חלב נוכרי לצורך למידה בקורס לבישול

שלום
אני ואשתי מחמירים לא לאכול אבקת חלב נכרי וכידוע לי שזה חומרא בעלמא. כמובן חומרא חשובה להנצל מטמטום הגוים.
אשתי רוצה להרשם לקורס שלומדים בו על אפיה ובישול , אבל בקורס הזה לא מקפידים על חלב ישראל, הקורס הזה מאוד חשוב לה והוא ממש זול עכשיו וקרוב לבית.
רציתי לשאול האם חד פעמי יהיה מותר לה להשתתף בקורס ולטעום מהדברים ולאחר כמה חודשים שיגמר הקורס לשוב ולהחמיר בחומרא זאת?
אם זה יהיה מותר, האם היא תצטרך התרה?

תודה

תשובה:

שלום רב

המבט שלך על האיסור של חלב נכרי הוא מוטעה.לא מדובר בחומרא בעלמא, באופן עקרוני חלב עכו"ם אסרו חכמים, אלא שהגר"מ פיינשטין בא בסברא מחמת  דוחק השעה שלא היה מצוי במקומם חלב ישראל, ויש חולים זקנים וילדים שנזקקים לכך לצרכי בריאותם, ואמר, שכאשר יש פיקוח ממשלתי שמדובר בחלב בהמה טהורה ואין חשש תערובת חלב בהמה טמאה, ניתן לסמוך על כך בשעת הצורך ולאכול. אבל סתם בשביל ללמוד עוד איזה קורס שהוא זול וקרוב, חלילה לנו להקל בחשש איסור. וכבר נתקבל הדבר בקרב בני התורה בכל מקום להקפיד על כך.

מלבד זאת חשוב לדעת, קורס כזה מן הסתם גם לא ממש מקפיד על כשרות מהודרת של שאר המוצרים…

מקורות:

ראה כאן ובתגובות.