לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קדיש באמצע פסוקי דזמרא

בסד
שלום לכבוד הרב
האם מותר לומר קדיש(על הורים) באמצע פסוקי דזמרה לאחר שלא היה מניין לקדיש ושהגיעו לפסוקי דזמרה היה מניין
אשמח לתשובה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב

בענין זה נחלקו הדעות: החיד"א בקשר גודל סי' ז אות לה כתב שרשאים לאומרו, כיון שאף הוא דברי שבח ואין כאן הפסק, אולם בשערי תשובה סי' נא ס"ק ב הביא בשם האר"י שברגע שאמרו ברוך שאמר כבר עבר זמנו של הקדיש ואין טעם לאומרו,וראה כף החיים סי' נג ס"ק יג שהביא מכמה פוסקים שדחו את דברי החיד"א וכן יש לנהוג לכאורה.

אמנם אם הציבור בקדישים שלאחר התפילה והוא באמצע פסוקי דזמרה ולא יהיה לו מנין אחר כך לקדיש, בזה נכונה סברת החיד"א לכו"ע שאין כאן הפסק והוא רשאי לומר קדיש עבורם, וכ"כ בשאילת שלום סי' מג.