מתווך שסיכם עם המוכר על עמלה גבוהה שיגולם במחיר הדירה

שלום וברכה,
אדם שמצא קונה לדירה וסיכם עם המוכר שיוסיף על מחיר הדירה כך שהמוכר מוכן והקונה לא יודע את המחיר האמתי.
האם יכול מתווך להוסיף על ערך הדירה בהסכמת המוכר וללא ידיעת הקונה?
אם כן האם יש גבול לתוספת?
ואם לא באיזה צורה יכול המתווך להרוויח מהעסקה יותר מדמי תיווך המקובל?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

המתווך צריך להודיע למוכר שהוא מוכן לתווך לו רק אם ישלם דמי תיווך גבוהים וזכותו של המוכר לכלול את זה במחיר שהוא מבקש מהקונה כיוון שזכותו להציע את דירתו במחיר שיחפוץ (כל עוד שלא יהיה אונאה במחיר שדעת הרמב"ן שיש איסור אונאה גם בקרקעות).