מכירת פלאפון משומש שהוחזר ע"י הקונים

שלום

מכרתי פלאפון משומש לחברים והביאו לי צק. אמרתי להם שאם הם לא שמחים עם הפלאפון הם יכולים להחזיר לי. כמה ימים אחרי זה הם אמרו לי שהפלפון לא עובד בכלל וששאלתי עוד אמרו לי שהוא עבד אבל הפסיק לעבוד ושלא קרה לו משהו חריג. קנינו את הפלאפון בערך לפני שנה ואף פעם לא היה לנו בעיה איתו. לקחתי את הפלאפון חזרה ובאמת הוא לא עובד.

האם הם חייבים לי משהו?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

כיוון שהקונה ודאי לא היה שוכר פלאפון לכמה ימים הרי שזה לא הביא לו שום הנאה ואינו חייב לשלם כלום ( ועיין ריטב"א ב"מ נ ב ד"ה יתר וכו' ואור גדול  ב"מ פרק ד משנה ג שכתב טעם אחר לפטור)