לקיחת פוסטינור באופן קבוע

שלום אני בת 36 אמא לשלושה 2 בנים ובת הקטנה כמעט בת שנה ואני משתמשת מזה חצי שנה בפוסטינור האם זה בסדר ?

תשובה:

שלום רב,

אני לא נכנס לעצם הנושא של מניעת ההיריון בסיטואציה שלך, אם זה ראוי או לא. אבל לעצם שאלתך האם מותר לקחת פוסטינור, ראי יש שכתבו שזה נחשב להפלה וממילא ודאי שאסור. לעניות דעתי זה לא הפלה אלא רק סוג של מניעת היריון. ראי כאן שכתבנו על כך בהרחבה. אבל מאחר שיש שכתבו שזה אסור, ואת רוצה להתשמש בזה באופן קבוע, מדוע שלא להשתמש אמצעי מניעה המותרים (גלולות, התקנים, נובורינג וכו').

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אני כרגע חמישה ימים אחרי קיום יחסי אישות ואני רוצה לדעת האם ניתן לקחת את הפוסטינור חד פעמי. בעלי ואני לא פנויים רגשית לטיפול בילד נוסף.

  2. אסור לקחת פוסטינור כאמצעי מניעה. פוסטינור זה לא אמצעי מניעה. האיסור הוא לא הלכתי אלא רפואי. שאלי את הרופא נשים שלך.