הזמן המוקדם ביותר להתחיל שחרית

שלום רב!
בצוני לשאול,לגבי מניין פועלים משכימי קום לתפילת שחרית.
ממתי הם יכולים לומר "ברוך שאמר"? כלומר,להתחיל פסוקי דזימרה?
לפני מה שאני יודע הכי מוקדם ,זה מעלות השחר ולא לפני? (זה הזמן הכי מוקדם,,נכון?

תשובה:

שלום רב

הזמן הוא החל מעלות השחר [זמן פועלים], אולם אין לברך על טלית ותפילין לפני זמנם, , תוכל להתחיל את התפילה עד אחרי ישתבח, ואז להניח טלית ותפילין בברכה. ראה שו”ע סי’ נג סעי’ ג. [בענין זמן תפילין יש דעות רבות, לכתחילה הוא חמישים דק’ לפני הנץ, אולם בשעת הדחק יש לסמוך על מה שכתב הכף החיים סי’ יח ס”ק יח שמנהגינו להניח שעה לפני הנץ].

ראה כאן כיצד זה מתבצע.

בהצלחה רבה!