נטילת ידים בכלי קודם תפילת מנחה וערבית

האם לדעת הגר"א (שפוסק כרמב"ם) שמחייב נטילת ידים לפני תפילה, נטילה זו חייבת דוקא כלי?

תשובה:

שלום רב

ברור שלדעת הגר"א צריך נטילה בכלי, לדעתו אין חילוק בין תפילת שחרית למנחה לענין זה. אולם ראה שו"ת אור לציון ח"ב פ"א תשובה ב שאף לדידן שנוקטים שלא מברכים על נטילה זו ראוי ליטול בכלי, אלא שבקצות השלחן סי' יב בדי השלחן ס"ק ט חולק וסובר שלדידן אין צורך בנטילה בכלי.