השבת אבידה במקרה שמישהו כבר שילם למאבד

אדם מצא אבידה , סכום כסף עם סימנים, עד שהספיק להשיבה, מישהו אחר נתן למאבד את סכום הכסף כאילו שהוא מצאה, עתה רוצה המוצא לתת את הכסף למשיב בתמורה למצווה והוא מסרב, את המאבד אי אפשר לאתר . מה עושים עם הכסף?

תשובה:

שלום רב,

במקום שבאמת היה חייב להכריז והכסף שייך למאבד יהא מונח עד שהמאבד יאותר (כדין מעות אבדה) ומי שנתן את הכסף שלו למאבד אם יטען  שבמקרה שהמאבד ימצא את הכסף כוונתו הייתה  שישיב לו את כספו מסתבר שהמאבד יצטרך להשיב לו כשיקבל את הכסף אבל לא לפני.