האם הגרוש יכול להיות עד בגירושין של גרושתו

האם גרוש יכול להעיד על גרושתו הרוצה להינשא בשנית מה הדין כשיש להם (הגרוש והגרושה) ילדים ומה הדין כשאין להם ומה הדין כשכבר התחתנה הגרושה על סמך שני עדים שאחד מהם הוא הגרוש שלה

תשובה:

שלום רב,

אני מבין שהשאלה היא האם הגרוש יכול להיות אחד מעדי הגט – הגירושין. מעיקר הדין אין בעיה שאחד מעדים יהיה הגרוש שלה. שהרי עתה הוא כשר לעדות עבורה. (אמנם הש"ך חו"מ סי' לג סק"י כתב שגם לאחר שגירשה אינו יכול להעיד עבורה, אבל זה רק על עדות על דברים שאירעו לפני הגירושין משום שצריך תחילתו וסופו בכשרות. אבל באופן עקרוני היום הוא אינו עד פסול עבורה). אולם כתבו בסדר הגט ובטיב גיטין שאפילו קרוב כזה שהתרחק אח"כ שנוהגים שלא עושים אותו עד לגירושין. אולם ברור שאם הוא כבר היה עד לגרושתו, ודאי הגט כשר מעיקר הדין.

אולם אם השאלה היא האם הגרוש טוב עבורה להעיד על השמות כנהוג, זה כשר והוא יכול להעיד עבורה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מעיקר הדין זה אפשרי. יש כאלה שמחמירים לקחת עדים רחוקים כמו בגט אז יתכן שגם קרוב שנתרחק בכלל זה. אבל ברור שמעיקר הדין זה אפשרי.