סעודה מצווה באזכרה

שלום כבוד הרב
אנחנו נוהגים כל שנה ביום העלייה לקבר לעשות אחרי ערבית סעודה אתמול נאמר לנו שאנחנו צרכים לעשות את הסעודה בערב קודם ליום העלייה לקבר או באותו היום עד השעה 15:00 מה נכון ?

בברכה
אלינור

תשובה:

ראה, יום האזכרה מתחיל בשקיעת החמה ומסתיים בשקיעת החמה, כל מה שתעשה לזכות הנפטר באותו יום יועיל לו יותר מבזמנים אחרים, אבל אם זה לא מסתדר לכם תעשו את הסעודה בערב, שזה בעצם למחרת… העיקר שביום המיועד לאזכרה יתפללו לפני התיבה, יאמרו את כל הקדישים, יעלו לקבר וכל מה שכרוך בכך, וילמדו משניות לעילוי נשמתו.

בשורות טובות.