מותר להשתחוות כשלפני עומד אדם אחר?

איך אפשר לכרוע בתפילת שמונה עשרה אם חברה עומדת למול ירושלים (ולשם אני צריכה לכרוע)????

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה [אני מניח שאת מבינה שכך היא המציאות בכל בית כנסת..], יש רק שני אופנים בהם חששו חכמים לכך שאדם נראה כמשתחווה לחברו: א. יש שהחמירו שלא לשבת לפני המתפלל אפילו בריחוק יותר מארבע אמות כדי שלא יראה כמשתחווה לו [ראה שו"ע סי' קב], וכן אסור לאדם להתפלל אחורי רבו המובהק כדי שלא יראה כמשתחווה לו [ראה שו"ע סו"ס צ].

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם אין כוונה להשתחוויה אלא פעילות ספורטיבית שכיבות סמיכה וכדומה מותר, וראוי שתהיה מגבת תחת הראש שלא יגע בריצפה.