הדלקתי בטעות אור בשבת

שלום, בשבת בעת הוספת תגים לשעון שבת של מנורה , כיביתי פעמיים את האור כי השעון היה קצת רופף על התקע. שמעתי שצריך לתת צדקה בשווי של קרבן. מה השווי? בעבר כמה פעמים גם הדלקתי או כיביתי את האור בטעות. תודה רבה

תשובה:

שלום רב

קראתי בכאב ובצער את שאלתך, חילול שבת הוא עוון חמור.

באופן כללי התשובה והכפרה היא הזהירות מהחטא מכאן ולהבא, לכן הייתי מציע לקבל על עצמך בלי נדר יותר לא להתעסק בכלל בשעון שבת בשבת, גם לא באופנים המותרים, לא נוגעים וכך לא באים לידי מכשול.

במקביל יש להצטער על החטא ולהתודות עליו בפה בינך לבין בורא עולם.

צדקה זה תמיד דבר טוב אבל אני לא מכיר את הכפרה הזו שהצעת [באופן כללי המעשה שלך יותר קרוב להגדרה של "מתעסק" מל"שוגג" כך שלא שייך כאן קרבן, ויש לדון על מהות העבירה, אבל מה שהצעתי נכון משום שתמיד חובה להתרחק מאוד מהחטא].