דחיית עליה לתורה

כבוד הרבה שלום רב,
בני השנה חוגג בר מצווה ועל פי התאריך העברי יוצא שלא נהיה פה בארץ והיינו רוצים מאוד לחגוג זאת בבית הכנסת השכונתי עם כל המשפחה והחברים . האם אפשר להקדים בכמה ימים ספורים או לדחות את העלייה לתורה ושבת חתן בבית הכנסת?ומה זה אומר לגבי לימוד הפרשה?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

תוכלו לעשות זאת או בשבת שלפני יום הבר מצווה שלו או בשבת שלאחר בר המצווה שלו. והוא יקרא כמובן את את הפרשה של השבוע בו הוא עולה לתורה. כמובן שאם אתם מקדימים לפני היותו בן 13, הוא יוכל לקרוא רק מפטיר והפטרה, וכן לעלות לעלייה זו. באמצע השבוע לא יוכל לעלות לפני הגיעו לגיל זה.

שיהיה במזל טוב ורוב נחת

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. תודה על התשובה המהירה:)
    לפי מה שהבנתי נוכל לחגוג את השבת חתן לפני התאריך(יומיים לפני) והעלייה באמצע השבוע ידחה ב3 שבועות, שנהייה בארץ?

  2. היי האם אפשר לאחר את העליה לתורה משום שיוצא לנו לעשות ביום כיפור מה עוד שלא יוצא ביום חמישי או 'ני לפי הבנתי השנה .תודה מראש

  3. אפשר לדחות את העלייה לתורה, אין בעיה, רק לזכור מיום הבר מצוה לא להפסיד אפילו יום אחד עם התפילין, רוב נחת.

  4. בח' שבט הוא עדיין יהיה קטן, ואינו רשאי לעלות לתורה ביום שני, הוא יוכל לעלות לתורה ביום חמישי י"א בשבט. מאוד חשוב לחדד בפניו ולייקר בעיניו את גודל זכות מצות הנחת תפילין, שלא יבטל ממנה ח"ו אפילו יום אחד כל ימי חייו, מזל טוב ורוב נחת.