אם מצוה לקיים דברי המת הוא מה"ת או מדרבנן

בס"ד

שלום לכבוד הרבני בית הוראה שליט"א,

שאלה: התקשה לחברים כאן בכולל מה המקור למצוה לקיים דברי המת, שבש"ס מופיע סתם בלא מקור מן התורה, ויש שמצאו במדרש שלומדים זה מפסוק גבי יעקב אבינו, וגם מדבר על זה תלמיד הרשב"א בספר דשרות רבי יהושוע אבן שועיב בפרשת ויחי ד"ה והשני מצוה לקיים דברי המת שאומר אותם בשם הרמב"ן , גם הביאו דבריו בשו"ת שואל ומשיב.

מ"מ החברים רוצים לדעת אם זה מדאורייתא או מדרבנן. לפע"ד כיון שלא דרשו את זה במפורש בש"ס דילן נראה שמדרבנן ודרשה שנמצא במדרש נראה כאסמכתא בעלמא ואין הכרע שמן התורה הוא, מ"מ אשמח לשמוע מכם חוות דעת.

תודה ברכה והצלחה,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

עיין בספר משפט הצוואה ח"א עמוד רעח שמציין למקורות שציינתם ומוסיף עוד מקורות בעניין.