אזכרה בחודש ניסן

שלום, אחותי נפטרה בחודש אייר, (28.5.2016) ואנו רוצים לקיים אזכרה של 11 חודשים. זה יוצא בחודש ניסן. האם אפשר לקיים אזכרה בחודש ניסן או להקדים?. ואם להקדים בכמה זמן להקדים. (אנחנו ממוצא מרוקאי)
תודה על תשובתך.

תשובה:

שלום רב

מעיקר הדין אין איסור לעלות לקברים בחודש ניסן, אלא שיש מיהודי צפון אפריקה ומערב אירופה שנהגו שלא לעלות. אולם לא אומרים שם הספדים, רק אזכרה ותהילים.

אם אתם נוהגים לא לעלות בחודש ניסן, עשו זאת בכ"ט אדר.

מקורות:

ראה שו”ת מלמד להועיל יו”ד סי’ קמד שכך נהגו גם במקומו, אולם בגשר החיים כתב שעולים לקבר בחודש ניסן וכך הוא המנהג הרווח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום ,
    בהמשך לתגובתך, כבודו הייתי רוצה הבהרה יותר ברורה.
    את הסעודה של 11 חודש אפשר לקיים בחודש ניסן ואת העלייה לקבר להקדים?
    הבת שלי נפטרה בכ"ה באייר
    תודה

  2. על הסעודה אין הגבלות, אם אתם נוהגים שלא לעלות לקבר בחודש ניסן תוכלו לעלות בב' באייר. אבל יש לזכור שעיקר העלייה לקבר והאזכרה הוא ב12 חודש בכה באייר, אין מקור בפוסקים לעלייה ב11 חודש.