טומאת לידה אחרי הפלה מוקדמת

שלום לכבוד הרב
יש לי שאלה ברוך השם שהיא שאלה ידעתית. ולא הלכה למעשה
האם כל הפלה מטמא את האשה בטומאת נדה או שאם היא הפילה בשלב מאד מוקדם היא איננה טמאה

תשובה:

שלום רב

בהפלה תוך ארבעים יום להריון [ההריון הוא בין 12 ל16 יום לאחר המחזור] אין טומאת לידה [שבועיים לנקבה], אבל כמעט שאין בכך נפקא מינה, שכן בכל מקרה היא צריכה להטהר מחמת עצם הדימום, ולזה צריך חמישה ימים ואחר כך שבעה נקיים, זה לבד כבר כמעט שבועיים… כמו כן בדרך כלל דימום אחרי הפלה ימשך יותר מחמישה ימים..

בקיצור טומאת נדה ודאי יש, הנדון הוא רק לגבי השבועיים טומאה שלאחר לידת בת.

ראה שו"ע סי' קצד סעי' ב.