חלזון בתוך קופסת מלפפון חמוץ

שלום וברכה. נמצא חלזון בכלי עם מלפפונים חמוצים והיה שם הרבה זמן. האם דנים את חלזון כדבר שנותן טעם וצריך ששים נגדו מדין כבוש או דינו כזבוב וכדו׳ שלא חוששים מטעמו ואינו אוסר כלל? תודה

תשובה:

שלום רב

מסתבר שגם חלזון הוא כמו כל שאר שרצים שהוא בכלל נותן טעם לפגם, ראה שו"ע סי' פא סעי' ח.

בתאבון, ושבת שלום.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. למעשה אנחנו בוחלים בכך לגמרי… לשיטתך כמעט כל השרצים נאכלים על ידי צרפתים מסוימים.. לגבי עכבר כידוע נחלקו הפוסקים, ולמעשה נקטינן שהוא פוגם למרות שטעמו עשוי להשביח. ראה דברי הפסוקים בסוגית עכברא בשיכרא.