לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ספק ברכות להקל

שלום…כשקמתי בבוקר הלכתי ליטול ידיים ואחרי שכבר הלכתי ועשיתי עוד כמה דברים פתאום לא הייתי בטוחה אם ברכתי אז הלכתי ונטלתי עוד פעם וברכתי כי הבנתי שיש בעיה לגעת אחר כך בדברים ואז חשבתי שאולי זה ברכה לבטלה…אני כמעט בטוחה שלא ברכתי אבל אם זה יקרה שוב מה לעשות לברך שוב או לא..תודה רבה

תשובה:

שלום רב

הכלל הוא תמיד שספק ברכות להקל, כך שאם את מסופקת אין לברך שוב. לגבי הנגיעה בדברים, זה לא קשור בכלל לברכה, נטילה היא נטילה גם בלי ברכה, ולכן מספק אפשר ליטול שוב בלי ברכה.

יום נעים.