כתמים אחרי לידה

שלום רב, אני 7 וחצי שבועות לאחר לידת תאומות ולפני 4 ימים טבלתי במקווה לאחר 7 ימים נקיים. היום בבוקר ראיתי כמה נקודות דם
האם אני אסורה על בעלי ואני צריכה לספור שוב 7 נקיים ולגשת לטבול ?

תשובה:

שלום רב

לא פירטת היכן ראית את הנקודות, אם זה היה באופן של כתם, כלומר על בגד או נייר קינוח, אזי, אם כל נקודה היתה פחות מגודל גריס – מעט יותר ממטבע של שקל, או שהיא היתה על בגד צבעוני, אין חשש. אם מדובר בבדיקת עד [אני מניחשלא מדובר בכך] או שהיתה על נייר לבן או בגד לבן [לא כדאי ללבוש בגד לבן בימי טהרה] זו בעיה. אני מניח שהאיזור שם רגיש מאוד מחמת הלידה, אבל לא ניתן לתלות בכך ללא בדיקה של אחות טהרה מוסמכת שתאמר שאכן יש פצע בנרתיק.

מזל טוב ורוב נחת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה המהירה. שכחתי לציין שילדתי בניתוח קיסרי ולכן הנרתיק אינו פצוע. הכתם היה על מגן התחתון (שצבעו לבן) אך צבע ההפרשה בו היה אדמדם חום ולאחר מכן ראיתי נקודות קטנות שגודלן כפירור על נייר הטואלט.
    נאמר לי ש 60 יום לאחר הטבילה אני מותרת לבעלי גם אם ראיתי דם אך לא בטוחה שזה נכון גם לגביי בגלל הניתוח
    אשמח להבהרה

  2. אני מבין שעל המגן ראית יותר מגודל גריס ואם אכן זה אדמדם יש לנהוג דיני נדה, האמירה לגבי ה60 יום שגויה לגמרי. זה נכון מדאורייתא אבל חכמים אסרו זאת.