כשרות שוקולד אבקת חלב נכרי

שלום רב
קיבלתי כמות גדולה של שוקולד frey תוצרת שוויץ.
על גבי האריזה כתוב כשר לפסח לאוכלי אבקת חלב נוכרי בהשגחת הרב אריה – ארה"ב וכמו כן מסומנת האות K מצד שני יש כיתוב רב בערבית וזה גרם לי לספקות. רציתי לדעת האם השוקולד כשר? תודה מראש

תשובה:

שלום רב

אין לאכול שוקולד שיש בו אבקת חלב נכרי. כמו כן אינני מכיר כשרות זו ולא נשמע שהיא מהודרת.

מקורות:

אף שיש שצידדו להתיר בשעת הדחק כאשר מדובר בחלב הבא ממפעל מסודר הנתון תחת פיקוח ממשלתי, למעשה התקבל ההיתר רק לגבי נשים הרות כשאין חלב אחר, או ילדים קטנים וחולים. ראה כאן בהרחבה ובתגובות. ממילא גם הכשר מהודר לא יאשר אבקת חלב נכרי..