תפילות בבית האבל / וידוי בבית האבל

שלום לרבנים למה כותב תרומת הדשן לא לעשות יוידוי בבית האבל משום דין הפוך הרי אם אני מתודה על זה אז ממתק את הדין? 2 למה בגלל האבל עדיף שכולם לא יתפללו בבית הכנסת בגלל האבל שלא יכול לצאת מהבית? תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

כשאדם מתוודה על חטאיו הוא מקבל עליו את הדין, ולא עושים זאת בשעה שמידת הדין מתוחה כמו בבית האבל. אגב, כפי שעל פי קבלה לא אומרים תהילים בלילה, שאף הם מעצימים את הדין באותה שעה, אף שענינם רחמים.

ב. אולי מכאן נלמד את חשיבות ענין הערבות בין איש לרעהו… כאשר יהודי נצרך לנו בעת צרה, כדי שיוכל לקיים את תפילותיו כראוי, ולומר קדיש בבית הנפטר דבר שעושה עילוי נשמה גדול, זה דוחה את הענין של בית הכנסת.. כמובן שאם לא צריך אותך שם וכבר יש לו מנין עדיף ללכת לבית הכנסת.

שנשמע רק בשורות טובות.