תיקון צינור מי גשמים שאיננו משותף לכל הדיירים

לכב' הרבנים הגאונים.
שלום רב,
אנו גרים בבנין משותף,3 דיירים בכל צד מהבנין.לכל צד של הבנין משמש צינור ניקוז מי גשמים משלו,כלומר כל 3 דיירים משתמשים בצינור משותף אחד,ללא יכולת שימוש מצד הדיירים בחלקו השני של הבנין.
כאשר ישנה תקלה באחד מן הצינורות,האם האחריות חלה על כל הבנין,או לחלופין רק על הדיירים המחוברים לצינור עצמו.אבקש לציין כי אין שום שטח משותף המתנקז לכל אחד מן הצינורות,אלא רק שטחים פרטיים מכל דירה מתנקזים פרטנית לאחד הצינורות.
צידו הימני של הבנין לצינור הימני,וצידו השמאלי של הבנין לצינור השמאלי.
על מי חלה חובת התיקון?

תודה רבה,
תזכו למצוות

תשובה:

שלום רב,

במידה וצד אחד של הבניין רוצה להתחלק משאר השכנים לגבי ההוצאות האלה, זכותם. אבל כל עוד לא חלקו כולם נושאים בהוצאות

במקרה שבעבר תוקנה תקלה בצד אחד על חשבון כולם אין אותו צד יכול לתבוע להתחלק לפני שישלמו גם על תקלות של הצד השני