לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שושלת המשיח

שלום כבוד הרב, יש לי שאלה שמאוד מסקרנת אותי שלא מצאתי לגביה תשובה, ידוע לי שמשיח בן דוד אמור להיות מזרעו של דוד המלך, השאלה שלי בעצם האם במהלך השושלת מדוד המלך ועד המשיח ייתכן שהיו נשים במהלך השושלת או שזה חייב להיות רק אב לאב מימי דוד ועד המשיח? או במילים אחרות נניח והמשיח עכשיו נגלה האם יכול להיות שהוא מזרעו של דוד אבל מצד אמו?, אשמח אם תוכל לפתור לי את הקושיה הזו, תודה מראש.

תשובה:

שלום רב

היחוס השבטי בעם ישראל הוא תמיד מאב לבן ולא דרך האם, כמו כהונה ולויה, היהדות עצמה נקבעת לפי האם.

ערב טוב.