קומקום חשמלי – מכון צומת

לכב' הרבנים שלום: קומקום חשמלי משמש כקומקום חשמלי רגיל ביום חול מאושר לשימוש בשבת על ידי מכון צומת מנגנון יחודי לשמירת חום למשך כל השבת האם יש עם זה בעיה? תודה לרבני ההוראה.

תשובה:

שלום רב

לא מצאתי באתר שלהם קומקום חשמלי… המיני בר שלהם מותר בשימוש בשבת [אין מים חמים, והקרים מנוטרלים מטרמוסטט], ואת המיחם החשמלי שלהם ניתן לרכוש בגירסת מהדרין [ללא בעיה של צינורית מדידה], לא מומלץ בכשרות הרגילה [ואם יש, יש להוציא כוס מים לפני שבת].

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מיחם חשמלי של מכון צומת שהוא בכשרות הרגילה שלהם, לא מהדרין, יש בו צינורית מדידה שבה המים אינם מבושלים, וכאשר את מוציא כוס הם מתערבים במי המיחם ומתבשלים ולכן יש להוציא כוס מים לפני שבת, ראי שם את ההוראות שלהם. באופן כללי יש להמנע מרכישת מיחם זה, ויש לקנות רק מהדרין.