ייעוץ – התגברות על מידת הכעס

בס"ד

שלום רב!
יש לי בעיה של כעס ועצבים. אני מודעת לזה כבר מגיל 4. ועובדת על זה יום יום עד היום. אני בת = היום.
לפני שנתיים וחצי התחתנתי עם הבן אדם הכי יקר לי בחיים. הוא נשמה טהורה ואני מעריכה אותו כל כך.
היינו חברים לפני כן 3 וחצי שנים. והוא לא באמת נתקל בהרבה מקרים שבהם אני יוצאת מדעתי.
אחרי החתונה היה שיפור ענק מבחינתי. במשך שנתיים וחצי בקושי צעקתי. לא התעצבנתי. לא היו לי התקפי זעם.
בחודש וחצי האחרונים פתאום היו לי הרבה נפילות אחת אחרי השנייה. בעלי מאוד רגיש לצעקות. ואני התעצבנתי (בצדק או לא- זה כבר לא משנה) מאוד. צעקתי, שברתי דברים.
כל פעם אחרי שהייתה לי כזו נפילה הייתי אוכלת את עצמי ומתביישת.
אבל בחודש וחצי האחרון אני ממש מרגישה עצבים פנימיים. בעלי היה עד לפחות לשלושה מקרים שבהם התפרצתי מאוד. הוא לא יודע שגם אחרי שהוא היה הולך לעבודה היו לי התפרצויות שהוא היה נבהל אם הוא היה רואה אותי.
אני מתביישת מאוד. לא מגיע לו שאתנהג ככה. הלב שלי נקרע. אבל אני לא יודעת איך לשלוט על זה כשאני ממש מרגישה עצבים בתוך הגוף.
היה לי פחד גדול שיהיו לי התפרצויות לידו. אבל זה קרה.
אני כבר חודשיים לא מעשנת. הפסקתי לעשן. ואולי זו תופעת לוואי- העצבים האלו. והלחץ בלימודים.
אני לא יודעת למה זה ככה. אבל אני יודעת שאני חייבת לעבוד על עצמי ואני לא יודעת איך. אני לא רוצה שזה יקרה לי אפילו לא עוד פעם אחת.
אני ממש מתביישת להסתכל לבעלי בעיניים. אני מתביישת.

תשובה:

שלום רב,

לעניות דעתי, הפתרון שלך נמצא ואפילו קרוב. העובדה שאת מודעת היטב לבעיה זו פרט חשוב בטיפול לפתרון הבעיה. לעניות דעתי, את צריכה לשוחח עם בעלך, ליידע אותו בתחושה הקשה שלך (אין צורך לומר לו על מקרים נוספים שהיו כשנעדר מהבית), זו לא בושה שאדם יש לו בעיה מסויימת, הבושה הגדולה יותר שהוא מתכחש למצבו… ועל נכונותך ללכת לטיפול מתאים אצל איש מקצוע שאני בטוח שיוכל לסייע לך.