דם ב-7 נקיים

שלום הרב

בפעם האחרונה קיבלתי מחזור ממש חלש (הדימום המשיך רק ל-3 ימים וגם אז היה בקושי דם). 5 ימים אחרי תחילת ה'מחזור 'עשיתי הפסק והתחלתי לספור 7 נקיים. ביום השלישי היה לי קצת דם על התחתונית ונייר טוואלט. ביום הרביעי שוב קצת דם על הנייר טוואלט. כשעשיתי בדיקה באותו ערב היה לי על העד נקודה אדומה בגודל של גרגיר קוסקוס. האם אני צריכה להתחיל את הספירה מחדש? יש לציין שעשיתי 3 פעמים בדיקת הריון (2 שתן, 1 דם) כולם שלילי. היום, רופאת נשים שלי שלחה אותי לעשות שוב בדיקת הריון.

תשובה:

שלום רב

ברגע שראית דם על העד מבחינת ההלכה זה נחשב כמו מחזור ממש, וודאי יש לספור את השבעה נקיים מחדש. גם דם שאינו מחזור אוסר כשהוא בא מהרחם [יש הבדלים הלכתיים בין כתם לראייה ממש, אבל ראייה על עד דינה כראייה ממש]. עשי מה שאמרה לך הרופאה, במידה ויתברר שזה לא הריון, זה בהחלט יתכן שזו הפרעה הורמונלית מסויימת ואם זה חוזר על עצמו, ניתן לטפל באמצעות תרופות.

בהצלחה