דיבור עם נשים

שלום כבוד הרב
יש לי שאלה
אני לאחרונה מנסה להתחזק קצת לאט לאט לאחרונה היבנתי שלפי התורה אסור לי לדבר עם נשים והאם עליי להתנתק מכולם ולא לדבר עם אף אישה או שיש משהו אחר שאפשר לעשות כי אסביר למה פשוט כי אני שאלתי כמה אנשים לגבי דיבור עם אישה כל אחד נתן לי תשובות שונות ושאלתי מאנשים דתיים נגיד אחד אמר לי שאין בזה בעיה שאפשר נגיד לדבר איתה וגם להזמין אותה להסתובב אבל שזה רק לא לליצנות השני סתם דוגמא אומר שלא לדבר עם אישה או לשבת איתם ובכלל להתרחק רק אם זה למטרת זוגיות אז אפשר לנסות להתחיל איתה וכו
אז אני מבקש שתוכל לעזור לי בבעיה שלי כי אני לא יודע מה לעשות ואיך לפעול?
אודה לך מאוד על תשובתך :)

תשובה:

שלום רב,

המשנה במסכת אבות אומרת אל תרבה שיחה עם האישה. כלומר, כל אישה ולא משנה מה הנושא. ולהמחשת הדברים יש גמרא שמביאה סיפור על אשתו של רבי מאיר שהיתה חכמה ופעם אחת פגשו אותה כמה תנאים ושאלו אותה "באיזה דרך נלך ללוד?" ותשובתה שהייתם צריכים לומר "באיזה ללוד" שהרי המשנה אומרת אל תרבה שיחלה עם האישה (עירובין נג,ב). כלומר, הדרישה היא להפחית שיחה עם נשים בכלל וכמה שאפשר, כל אדם יעשה את שיקוליו, אבל ברור שמהתיאור שאתה מתאר כאן, השאיפה היא להמנע.

שיהיה בהצלחה