לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

דחיית טקס בר מצווה

שלום רב ,
לאחיין שלי יש בר מצווה , כמובן שהנחת התפילין תתבצע בתאריך המדויק שלו שאלתי היא האם ניתן לדחות את טקס עליית התורה בכותל לשבוע אחרי וכמובן גם את שבת החתן . מה קורה מבחינת הפרשה שלו שהרי אם דוחים היא משתנה . תודה

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה לדחות את העלייה לתורה, כמובן שהקריאה בתורה משתנה בהתאם…

יש להדגיש לילד וללמד אותו על החשיבות הרבה בהנחת תפילין בכל יום ויום מימי חייו למעט שבת וחג, התפילין הם צינור השקר בין האדם לבוראו, ומשמשים אות בין עם ישראל לקדוש ברוך הוא. בתפילין של היהודי כתוב ה' אחד, ובתפילין הרוחניות של הקדוש ברוך הוא כתוב מי כעמך ישראל גוי אחד בארץ, כמבואר בגמרא בברכות.

מזל טוב ורוב נחת ושמחה.